Market Wrap: Bitcoin trekt terug van $13K terwijl de Ether op DeFi Cooling valt.

Bitcoin heeft zich teruggetrokken van de hoogtepunten van 2020 terwijl de ether uitglijdt als DeFi afkoelt.

Bitcoin (BTC) die rond $12.919,97 vanaf 20:00 UTC (4 p.m. ET) handelt. Het uitglijden van 1,36% in de loop van de vorige 24 uur.
Bitcoin’s 24-uurs bereik: $12.731.06-$13.192,25.

De prijs van Bitcoin Pro had een kleine pullback vrijdag na het raken van verse nieuwe 2020 highs die het boven de $13.000 in de afgelopen week zetten. Echter, analisten en handelaren zeiden dat ze helemaal niet verrast waren door de recente bewegingen.

Lees meer: Actieve Bitcoin Adressen op Hoogste Sinds 2017’s $20K Prijsrecord
Schrijf u in op First Mover, onze dagelijkse nieuwsbrief over de markten.
Door u aan te melden ontvangt u e-mails over CoinDesk producten en gaat u akkoord met onze voorwaarden en privacy policy.

Een onmiddellijke verkoop door langlopende bitcoinhouders wanneer de prijzen rond de $13.000 schommelden, zou de reden kunnen zijn waarom bitcoin moeite had om zijn rally te handhaven, volgens de on-chain data site Santiment.

De slapende circulatie van Bitcoin, die de activiteit van bitcoin volgt die voorheen minstens een jaar onbewogen was, heeft de grootste piek sinds 7 februari 2020 geregistreerd, zo blijkt uit de gegevens van Santiment.
photo_2020-10-23-14-00-22
Beweging van de slapende bitcoin gedurende minstens 365 dagen.

„Een hernieuwde activiteit van BTC-beleggers op lange termijn betekent vaak een verhoogde prijsvolatiliteit in de toekomst“, vertelde Dino Ibisbegovic, marktanalist bij Santiment, aan CoinDesk. „Gelijkaardige pieken – vooral tijdens prijsrally’s – hebben in het verleden meestal periodes van prijsconsolidatie of kortetermijncorrecties in het vooruitzicht gesteld“.

Darius Sit, oprichter van Singapore-based QCP Capital, vertelde CoinDesk dat de markt tijdens het weekend een verdere terugtrekking kan verwachten, waarbij hij opmerkte dat de TD Sequential-indicator een omkering van de bitcoin-prijzen heeft kunnen signaleren.

Enerzijds, kan de groeiende open optiesrente een het tarief vloer voor bitcoin boven $12.500, bovengenoemde Kerel Hirsch, leidende directeur van de V.S. voor eToro, in een e-mail aan CoinDesk steunen.

„Dat prijspunt is lang gezien als het glazen plafond dat voor BTC moest breken om enige significante stappen naar boven te maken,“ zei Hirsch. „Gezien het positieve sentiment van het PayPal-nieuws van gisteren, zou ik niet verbaasd zijn om bitcoin uitgedaagd te zien en in de nabije toekomst voorbij 13.000 dollar terug te gaan.“
skew_total_btc_options_open_interest
Totaal BTC-opties openstaande rente sinds 23 september.

Bovendien is de grote institutionele belangstelling voor cryptokralen blijven groeien. Dat blijkt uit het feit dat de tCME, een beurs die voornamelijk wordt geleid door institutionele participatie, deze week zowel Binance als BitMEX heeft overtroffen als het op één na grootste bitcoin futuresplatform in aantal open contracten.

Lees meer: Stijging van de CME in Bitcoin Futures Rankings Signalen Groeiende Institutionele Belangstelling

„Het PayPal-nieuws is het heldere en glanzende object deze week, maar het is slechts het topje van de ijsberg“, vertelde Matt Hougan, wereldwijd hoofd van het onderzoek bij Bitwise Asset Management, aan CoinDesk. „Achter de schermen is er in de afgelopen maanden een verandering opgetreden in de houding van institutionele beleggers, makelaars-handelaren en financiële adviseurs ten opzichte van crypto.“

„We zitten nu in een legitieme stierenmarkt,“ voegde hij eraan toe.

Ether glijdt uit als DeFi afkoelt…

De op een na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, ether (ETH), was onderaan Vrijdag handel drijvend rond $409.05 en uitglijdend 1.78% in 24 uren vanaf 20:00 UTC (4:00 p.m. ET).

Geprijsd in bitcoin, begon het teken om enkele aanwinsten om te keren gemaakt medio-Donderdag toen ETH/BTC 4% in twee uren, onderaan 2% van de dagelijkse hoogte en de handel bij 0.0317 BTC per ether en het voortzetten van de neerwaartse tendens sinds de week open voor bitcoin-gebaseerde het verhandelen paar spiekte.

De daling van de ether ten opzichte van de bitcoin kan duiden op een voortdurende afkoeling van alternatieve cryptocurrencies (altcoins). Nemend aan Tjilpen, merkte de belangrijke leverancier van marktgegevens scheef de benedenwaartse tendens van de ether op, vragend retorisch, ,,Altseason op pauze?“.

Gedecentraliseerde financiën (DeFi) leidden de zomerse stijging van de opbrengsten van altcoins, en de instortende handelsvolumes van de gedecentraliseerde beurs (DEX) bevestigen een potentieel aanzienlijke afname van de speculatieve belangstelling voor altcoins, met name de op DeFi gerichte activa. Het 30-daagse handelsvolume voor toonaangevende DEX’s is volgens gegevens van Dune Analytics met 41% gedaald.