Hoe Visa een belangrijk ingrediënt is voor het bereiken van massacryptocentrische adoptie

In de afgelopen drie maanden is de cryptocurrency-industrie tot leven gekomen en veel cryptocurrencies hebben in deze tijd aanzienlijke vooruitgang geboekt.

Ondanks de extreme belangstelling voor de markt blijven er echter nog steeds aanzienlijke toetredingsdrempels bestaan die het voor de dagelijkse beleggers een uitdaging maken om blootstelling aan cryptocurrency’s te verkrijgen en hun portefeuille te diversifiëren.

Op het kruispunt van deze kwestie staat de Amerikaanse multinationale betalingsgigant Visa, die de technologie levert die aan de basis ligt van bijna 1,2 miljard debet- en kredietkaarten die wereldwijd door Visa worden aangedreven. Hoewel deze kaarten kunnen worden gebruikt in de grote meerderheid van de retail- en onlinewinkels, is er nog steeds een aanzienlijk gat in de markt voor fiat-to-cryptocurrency aankopen met behulp van Visa.

Belemmeringen voor de toegang tot de markt

Als het gaat om het betreden van de cryptocurrency-industrie, zijn veel beleggers verbaasd dat het zeer moeilijk, zo niet onmogelijk is om de meeste cryptocurrency’s direct te kopen met hun Visa credit- of debetkaart.

Visa-kaart aankopen zijn meestal beperkt tot de meest populaire cryptocurrencies. (Afbeelding: Coinmama)

Hoewel het mogelijk is om de meeste van de grootste en meest prominente Crypto Cash zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) te kopen van de meeste cryptokringenmakelaars die Visa-betaalmethoden gebruiken, zullen klanten die minder populaire altcoins willen kopen meestal geconfronteerd worden met een ingewikkeld en duur meerstappenproces.

Dit houdt meestal in dat er eerst een ondersteunde cryptocurrency wordt gekocht (tarief #1), dat deze wordt overgezet naar een ruilplatform (tarief #2), en dat dit vervolgens wordt verhandeld (tarief #3) voor de cryptocurrency die de klant daadwerkelijk wil. Zoals u zich kunt voorstellen, is dit proces te gecompliceerd – vooral voor beginnende beleggers – en kan het een belangrijke barrière zijn om toegang te krijgen tot de markt.

Aangezien Visa het grootste elektronische betaalnetwerk ter wereld is en door meer dan 1 miljard individuen wordt gebruikt, is het logisch dat een efficiënte brug tussen Visa-betalingen en cryptocurrencyaankopen één van de grootste toegangsbarrières voor retailbeleggers zou neerhalen.

Een nieuwe golf van adoptie

Zoals het nu is, is de meest voorkomende manier waarop mensen cryptocurrencies kopen met behulp van hun Visa-kaart via een makelaardij zoals Coinbase of Coinmama. Maar zoals we al eerder aangaven, ontbreekt het deze platforms vaak aan ondersteuning voor nieuwere cryptocurrencies en de meeste altcoins, waardoor investeerders niet in staat zijn om gemakkelijk te investeren in hun favoriete altcoins.

Om dit aan te pakken zijn de afgelopen weken diverse crypto-projecten gestart met de directe integratie van Visa als betaalmethode, waardoor aankopen van blockchain-diensten en cryptocurrency nog toegankelijker worden – en de behoefte aan makelaars wordt omzeild.

Onder deze projecten is het populaire cryptocurrency trading onderwijs en marktanalyse platform NewsCrypto het meest recente. Met de toevoeging van Visa-ondersteuning kunnen NewsCrypto gebruikers nu NewsCrypto Coin (NWC) tokens kopen met hun Visa debet- of creditcard.

Deze NWC-munten kunnen dan worden gebruikt om te betalen voor een premium lidmaatschap op het platform of kunnen worden aangehouden voor speculatieve doeleinden, aangezien het digitale goed alleen al in 2020 met bijna 170% is geapprecieerd.

Daarnaast zijn er recentelijk ook een aantal andere prominente cryptokaarten geopend voor aankopen met Visa-kaarten, waaronder Elrond (ERD) via de recentelijk door Binance aangeschafte Swipe app, en COTI via de ChangeNOW fiat gateway.

Visa’s recente verhuizingen

De betrokkenheid van Visa bij de cryptografische industrie zou in de begindagen van de industrie als voorzichtig kunnen worden beschouwd. De afgelopen jaren lijkt Visa echter van standpunt te zijn veranderd en is nu actief bezig met het vormen van samenwerkingsverbanden en afspraken met een aantal blokketenprojecten.

Al in 2019 kondigde Facebook aan dat Visa deel zou uitmaken van de Libra Association – een groep van vooraanstaande organisaties die belast zijn met het toezicht op belangrijke beslissingen over de komende Libra cryptocurrency. De betalingsgigant trok zich echter in oktober van datzelfde jaar terug uit de vereniging – waarschijnlijk vanwege de reglementaire uitdagingen waar het project op dat moment mee te maken had.

Sindsdien heeft Visa zijn aanwezigheid in de cryptocurrency-industrie langzaam opgevoerd, nadat het in februari Coinbase tot een van de belangrijkste leden had gemaakt, zijn verkenning van de wetenschap van de blokketentechnologie had opgevoerd en onlangs plannen had aangekondigd om zijn aanpak van digitale valuta te bevorderen.

Als een onlangs gepubliceerd patent iets is om de bedoelingen van Visa te meten, dan zal het misschien niet lang duren voordat we de lancering van een door Visa gesteunde „private permissioned distributed ledger platform“ zien, waarmee Visa-gebruikers wellicht cryptocurrencies kunnen kopen zonder te vertrouwen op platforms van derden.